Špagety s chutí moře

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
24 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá.
  • 2
    Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme.
  • 3
    Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme.
  • 4
    Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.