Špagety s chutí moře
50 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 400gramůTěstoviny Spaghettini
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 150gramůKalamáry
- 150gramůTreska aljašská
- 200gramůMušle v nálevu
- 40mililitrůOlej olivový
- 50gramůKarotka
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 150mililitrůVíno bílé
- 60mililitrůVývar rybí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 400gramůMušle slávky
- 5gramůPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
24 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou karotku a vše při střední teplotě restujeme asi 10 minut, až je zelenina lehce zlatavá.
- 2Vmícháme prolisovaný česnek, rajčata, bílé víno a cukr a přivedeme k varu. Při mírné teplotě necháme 30 minut vařit a občas omáčku zamícháme.
- 3Slávky, krevety a kalamáry kuchyňsky připravíme. Ve velkém hrnci zahřejeme bílé víno, vývar a prolisovaný česnek. Přidáme slávky a přikryté poklicí vaříme zprudka 5 minut. Poté mušle slijeme, vývar uchováme, zavřené mušle vybereme a vyhodíme.
- 4Špagety uvaříme „al dente“ podle návodu, slijeme a necháme v teple. Na pánvi rozpustíme máslo, po částech na něm osmahneme kroužky kalamárů, ryby a velké krevety, vždy asi 2 minuty. Pánev odstavíme, vývar z mušlí, mušle, kalamáry, ryby, krevety, petržel a konzervované mušle přidáme do rajčatové omáčky a za stálého míchání prohřejeme. Promícháme se špagetami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.