Špagety s dušeným hovězím masem a játry
65 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 150gramůHovězí maso zadní
- 100gramůJátra kuřecí
- 150mililitrůVíno bílé
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceDýně
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- Na smažení vajec
- Na vaření těstovin
- 1litrVoda pitná
- 230gramůŠpagety
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
734 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špagety vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené scedíme, necháme okapat. Kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Maso a játra očistíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno, česnek prolisujeme, bazalku rozsekáme na jemno.
- 2V kastrolu zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, maso, česnek, pepř, promícháme a pod poklicí na mírném plameni za občasného míchání dusíme. Po 30 minutách přidáme játra, bazalku, rajčatový protlak, víno, dobře promícháme, zlehka povaříme bez poklice.
- 3Před podáváním na másle usmažíme sázená vejce. Do hotové směsi vmícháme špagety, sůl, promícháme, rozdělíme na talíře, poklademe sázenými vejci a sypeme sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.