Špagety s feferonkami a bazalkou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
969 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Feferonky rozřízneme, vykrojíme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme, česnek nakrájíme na plátečky, sýr nastrouháme najemno. Všechno spolu promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme piniové oříšky a postupně vmícháme panenský olej. Ještě teplé špagety s touto omáčkou promícháme, aby se vše prohřálo, upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.