Špagety s feferonkami a bazalkou
40 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 350gramůŠpagety
- 4stroužkyČesnek
- 50gramůFeferony
- 40gramůOříšky piniové
- 1gramPepř černý mletý
- 80gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 120gramůOlej olivový extra panenský
- 60gramůBazalka
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
40 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
969 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Feferonky rozřízneme, vykrojíme semínka, lusk nakrájíme na nudličky, lístky bazalky posekáme, česnek nakrájíme na plátečky, sýr nastrouháme najemno. Všechno spolu promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme piniové oříšky a postupně vmícháme panenský olej. Ještě teplé špagety s touto omáčkou promícháme, aby se vše prohřálo, upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.