Špagety s feferonkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 120gramůCibule
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůOlivy nakládané
- 20gramůBazalka
- 60gramůFeferony
- 20gramůSůl
- 350gramůŠpagety
- 3500mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmažíme. Přidáme feferonky a dusíme asi 4 minuty. Nyní přidáme plátky oliv, promícháme, osolíme, opepříme a odstavíme. Špagety promícháme s feferonkovou směsí, posypeme bazalkou, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.