Špagety s feferonkovou omáčkou

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a osmažíme. Přidáme feferonky a dusíme asi 4 minuty. Nyní přidáme plátky oliv, promícháme, osolíme, opepříme a odstavíme. Špagety promícháme s feferonkovou směsí, posypeme bazalkou, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.