Špagety s gorgonzolou
50 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůŠpagety
- 1,5litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 500gramůRajčata
- 3kusyPaprika žlutá
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1kusCibulka jarní
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 80gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
11 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce napustíme vodu na špagety a dáme vařit. Protože se neosolená voda vaří rychleji, osolíme ji později. Na každém rajčeti nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata rozkrojíme, zbavíme jadýrek a dužinu pokrájíme na kostičky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader a opláchneme vodou. Poté pokrájíme na nudličky.
- 2Česnek oloupeme a 4 stroužky pokrájíme najemno. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém krátce osmahneme česnek (opatrně, aby nezhnědl, zhořkne), přidáme papriku a smažíme 5 minut. Papriku s česnekem mícháme. Dochutíme solí. Do vařící vody vložíme špagety a vaříme dle návodu na obalu.
- 3K paprice a česneku přidáme na pánev pokrájená rajčata, okořeníme chilli a oreganem. Omáčku povaříme 8-10 minut do zhoustnutí. Občas zamícháme. Nakonec ji dochutíme solí. Očistíme jarní cibulku, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka.
- 4Nahřejeme si mísu na špagety. Parmezán nastrouháme najemno. Uvařené špagety scedíme, necháme okapat a přendáme do připravené nahřáté mísy. Rozdrobíme gorgonzolu, kterou přidáme ke špagetám a smícháme. K těstovinám přidáme omáčku a vše dobře promícháme. Naporcujeme na talíře, ozdobíme jarní cibulkou a posypeme parmezánem. Teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.