Špagety s houbovou omáčkou a tuňákem
30 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 450gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 500gramůŠpagety
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
38 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Osmažíme nakrájenou cibuli a drcený česnek na másle a oleji, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme plátky žampionů a 2 minuty podusíme. Podlijeme smetanou a přivedeme k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme.
- 3Do omáčky vložíme kousky tuňáka, přidáme citronovou šťávu, sekanou petrželku, sůl, pepř a promícháme. Za stálého míchání omáčku prohřejeme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.