Špagety s hráškem a sýrovým krémem
25 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 1hrstPetržel - nať
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 150gramůHrášek
- 3lžíceOlej olivový
- 280gramůSýr Lučina - termizovaný
- 200gramůSýr Brynza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
41 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vsypeme těstoviny, hrášek a fazolky a povaříme cca 4min, až budou špagety al dente. Scedíme a trochu vody odložíme.
- 2Těstoviny promícháme se lžící olivového oleje.
- 3Utřeme hladký krém z lučiny, brynzy, rozdrceného česneku, nasekané petrželky, zbytku oleje, špetky soli a pepře.
- 4Do hlubších talířů rozdělíme trochu sýrového krému a porci těstovin. Podáváme teplé, posypané strouhaným parmazánem a se zbylým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.