Špagety s kapustou a jogurtem
30 min.
Ingredience
- 6litrůVoda pitná
- 500gramůŠpagety
- 500gramůKapusta mražená
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 200gramůSýr Feta
- 250gramůJogurt bílý
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vylijeme 4 l vody, osolíme, svaříme a vysypeme do ni špagety, které vaříme doměkka. Potom je scedíme, pokapeme olivovým olejem, promícháme a udržujeme v teple.
- 2Mraženou kapustu rozmrazíme a v hrnci s vařící se vodou uvaříme, scedíme a necháme vychladnout. Vychlazené je rozřízneme na půlky a v pánvi na zahřátém másle podusíme, přidáme nasekanou petrželovou nať, špagety a prohřejeme, podle chuti osolíme a stáhneme ze sporáku.
- 3Připravené špagety porcujeme na hluboké talíře. Na každou porci na talíři položíme dvě lžíce jogurtu, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme olejem, posypeme oreganem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.