Špagety s krevetami a zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 220gramůTěstoviny Spaghettini
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 220gramůCuketa
- 350gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 25gramůSýr Parmezán
- 120gramůHrášek
- 1kusCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 1kusKvěták
- 4kusyKrevety tygří
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
12 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.
- 2V silnostěnném hrnci v osolené vodě uvaříme na zkus špagety, které jsme nalámali na patnácticentimetrové kousky. Poté těstoviny přecedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich olivový olej a necháme je pod poklicí na teple.
- 3Vývar spolu s citronovou šťávou dáme vařit. Když začne voda vřít, vložíme do ní květák rozebraný na malé růžičky a mrkev, kterou jsme nakrájeli na tenké plátky. Když je zelenina měkká, vyndáme ji na mísu a dáme stranou. V témže vývaru povaříme hrášek, po dvou minutách ho vyndáme a přidáme ke květáku. Vývar můžeme nechat k jinému využití.
- 4V hlubší pánvi na polovině másla restujeme cibuli s cuketou, které jsme pokrájeli na plátky. Po třech minutách přidáme pokrájený česnek a rozmrzlé krevety a smažíme ještě další tři minuty. Na závěr přidáme zeleninu, zbylé máslo, ochutíme solí a pepřem a ještě chvíli zahříváme.
- 5Špagety přesypeme do mísy, přidáme zeleninu s masem, vmícháme posekanou petrželku a posypeme nastrouhaným parmezánem, paprikou a zdobíme nevyloupanými krevetami. Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.