Špagety s krevetami na víně
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Spaghettini
- 125mililitrůOlej olivový
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 4lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVíno bílé
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
531 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci v osolené vodě vaříme špagety, až jsou měkké. Přecedíme je a necháme na teple.
- 2V mezičase ve velkém hrnci na oleji mírně orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme krevety, které jsme vyloupali a odstranili hřbetní žilku a 2 lžíce pokrájené petrželové nati. Dobře promícháme, vlijeme víno a asi 2 minuty povaříme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a vaříme, dokud krevety nedostanou růžovou barvu.
- 3Ke krevetám do hrnce přidáme špagety, ochutíme solí a pepřem, dobře zamícháme a přesypeme na mísu. Na míse ozdobíme zbylou petrželovou natí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.