Špagety s krevetami na víně

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
531 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci v osolené vodě vaříme špagety, až jsou měkké. Přecedíme je a necháme na teple.
  • 2
    V mezičase ve velkém hrnci na oleji mírně orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme krevety, které jsme vyloupali a odstranili hřbetní žilku a 2 lžíce pokrájené petrželové nati. Dobře promícháme, vlijeme víno a asi 2 minuty povaříme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a vaříme, dokud krevety nedostanou růžovou barvu.
  • 3
    Ke krevetám do hrnce přidáme špagety, ochutíme solí a pepřem, dobře zamícháme a přesypeme na mísu. Na míse ozdobíme zbylou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.