Špagety s kuřetem a zelenou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 250gramůKuřecí prsa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 0,25litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
186 mg
Cukr
113 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kůže nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a maso na něm 7 minut opékáme, až lehce zhnědne. Pak maso vyjmeme, osolíme a necháme stranou v teple. Do pánve přidáme nadrobno nasekaný česnek a několik vteřin opékáme. Přidáme pepř, trochu mouky a chvíli podusíme, ale tak aby česnek ani mouka nezhnědly. Pak hrnec odstavíme.
- 2Těstoviny uvaříme dle návodu doměkka. Během vaření vmícháme metlou do mouky s česnekem vývar, potom mléko a vše povaříme asi 2-3 minuty, až vznikne omáčka.
- 3Omáčku nalijeme do mixéru, přidáme k ní svazky nasekané bazalky a petrželky. Omáčku mixujeme, dokud nedostane zelenou barvu.
- 4Hotové těstoviny slijeme, necháme okapat a upravíme na mísu nebo talíře, přidáme omáčku, maso a posypeme nastrouhaným parmazánem. Vše dobře promícháme. Ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.