Špagety s omáčkou z mletého hovězího
60 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1lžičkaBylinky čerstvé - svazek
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžíceKečup
- 1lžíceRajčatová pasta
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaOregano sušené
- 450mililitrůHovězí vývar základní
- 45mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstSýr Parmezán
- 430gramůŠpagety
- 400gramůHovězí maso mleté
- 2litryVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme cibuli nakrájenou na drobné kousky a utřený česnek. Často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Přimícháme směs bylinek a cayenský pepř. Smažíme další 3 minuty. Přimícháme hovězí mleté maso, často mícháme a smažíme na mírném ohni 5 minut. Kousky mletého masa oddělujeme vařečkou.
- 2Přidáme nakládaná nakrájená rajčata, kečup, pastu ze sušených rajčat, worcestrovou omáčku, oregano a dostatek černého pepře. Přilijeme vývar a červené víno a za stálého míchání uvedeme do varu. Přikryjeme pánev a dusíme 30 minut pří mírné teplotě, občas zamícháme.
- 3Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dosolíme. Těstoviny přelijeme omáčkou a posypeme trochou nastrouhaného parmezánu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.