Špagety s ovčím sýrem a petrželkou
17 min.
Ingredience
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
17 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do slané vody dáme vařit špagety.
- 2Mezitím na pánvi rozpálíme 4 lžíce olivového oleje a osmažíme nasekaný česnek.
- 3Scedíme těstoviny, když jsou „al dente" a ihned dáme na pánev s česnekem. Osolíme a opepříme.
- 4Za stálého míchání chvíli dusíme a hned upravíme těstoviny na talíř, na závěr ještě zasypeme větším množstvím nastrouhaného sýru a nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.