Špagety s paprikou, rajčaty a gorgonzolou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Rajčata - čerstvá nakrojíme do křížku, vykrojíme okolí stopky, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Na velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmažíme najemno nakrájené stroužky česneku a papriky - asi 5 minut. Osolíme a přidáme nakrájená rajčata.Okořeníme špetkou oregana a mletým chilli. Omáčku 8-10 minut povaříme a necháme zhoustnout za občasného míchání. Podle chuti ji přisolíme.
  • 4
    Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okapané špagety dáme do nahřáté mísy, smícháme je z rozdrobenou gorgonzolou, přidáme omáčku z rajčat a papriky. Promícháme, ozdobíme jarní cibulkou. Vše posypeme parmezánem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.