Špagety s paprikou, rajčaty a gorgonzolou
45 min.
Ingredience
- 1špetkaChilli koření mleté
- 80gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 500gramůRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 2lžíceOlej olivový jedlý
- 1špetkaOregano sušené
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 4stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
12 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Rajčata - čerstvá nakrojíme do křížku, vykrojíme okolí stopky, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Papriku zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na nudličky.
- 3Na velké pánvi na rozpáleném olivovém oleji osmažíme najemno nakrájené stroužky česneku a papriky - asi 5 minut. Osolíme a přidáme nakrájená rajčata.Okořeníme špetkou oregana a mletým chilli. Omáčku 8-10 minut povaříme a necháme zhoustnout za občasného míchání. Podle chuti ji přisolíme.
- 4Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Okapané špagety dáme do nahřáté mísy, smícháme je z rozdrobenou gorgonzolou, přidáme omáčku z rajčat a papriky. Promícháme, ozdobíme jarní cibulkou. Vše posypeme parmezánem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.