Špagety s pestem a piniovými oříšky

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
24 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
391 mg
Cukr
460 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Potočnici nebo-li řeřichu opláchneme a osušíme. Od stonků otrháme lístky a nasekáme najemno. Piniové oříšky též nasekáme najemno. Parmezán nastrouháme na jemném struhadle.
  • 2
    Potočnici s piniemi v misce smícháme s pepřem a většinou nastrouhaného parmezánu. Za stálého míchání postupně přiléváme olej až do zhoustnutí pesta.
  • 3
    Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu, scedíme a necháme je okapat.
  • 4
    Špagety naporcujeme do hlubokých talířů a přidáme 1 lžíci pesta. Posypeme zbytkem parmezánu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.