Špagety s pestem a platýsem

45 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme česnek. Bazalku opláchneme. Pesto připravíme tak, že v mixéru rozmixujeme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, česnek a lístky bazalky. Do pesta přimícháme parmazán, osolíme a opepříme.
  • 2
    Špagety vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a propláchneme studenou vodou. Do špaget vmícháme 1 lžíci olivového oleje.
  • 3
    Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ve zbytku olivového oleje je z obou stran dozlatova opečeme.
  • 4
    Špagety ohřejeme, důkladně promícháme s pestem, dáme na talíře a posypeme nakrájenými rajčaty. Na každou porci dáme smaženou rybu. Podáváme ozdobené bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.