Špagety s pestem a platýsem
45 min.
Ingredience
- 50gramůBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 130mililitrůOlej olivový
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 250gramůRajčata
- 400gramůPlatýz - filety
- 100gramůOříšky piniové
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek. Bazalku opláchneme. Pesto připravíme tak, že v mixéru rozmixujeme piniová jádra, 100 ml olivového oleje, česnek a lístky bazalky. Do pesta přimícháme parmazán, osolíme a opepříme.
- 2Špagety vaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Potom je scedíme a propláchneme studenou vodou. Do špaget vmícháme 1 lžíci olivového oleje.
- 3Rajčata nakrojíme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostičky. Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a ve zbytku olivového oleje je z obou stran dozlatova opečeme.
- 4Špagety ohřejeme, důkladně promícháme s pestem, dáme na talíře a posypeme nakrájenými rajčaty. Na každou porci dáme smaženou rybu. Podáváme ozdobené bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.