Špagety s pestem z rokety
25 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 90mililitrůLněné semínko
- 150gramůRoketa
- 100gramůSýr Parmezán
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 400gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 90mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
44 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
599 mg
Postup přípravy
- 1Česnek a semínka najemno nasekáme.
- 2Přidáme roketu s odstraněnými stonky, polovinu množství nastrouhaného parmezánu a eidamu a nakonec olej. Dle chuti osolíme a opepříme. Mixujeme 5 vteřin. Směs seškrábneme ze stran nádoby a mixujeme dalších 5 vteřin, až získáme jemnou pastu.
- 3Těstoviny připravíme dle návodu na obalu v hrnci s vroucí osolenou vodou.
- 4Pesto přendáme z mixéru do mísy, přilijeme jednu naběračku horké vody z těstovin a promícháme.
- 5Hotové těstoviny slijeme, přimícháme do mísy s pestem a ihned podáváme. Pro dochucení nabídneme zbývající nastrouhané sýry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.