Špagety s pikantní mušlovou směsí
25 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyChilli paprička
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 3lžícePetržel - nať
- 2kusyCitrony
- 650gramůMušle v nálevu
- 4lžíceOlej olivový
- 410gramůŠpagety
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme 4 stroužky česneku, nadrobno nasekáme 4 červené chilli papričky, konzervovaná rajčata vyjmeme z konzervy, okapaná nadrobno pokrájíme. Pak rozsekáme 3 lžíce petrželové natě, vymačkáme šťávu ze 2 citronů a do cedníku vysypeme mušle z konzervy. Část nálevu z mušlí odložíme pro pozdější použití.
- 2V osolené vodě se lžící oleje uvaříme špagety „al dente“. Uvařené propláchneme, dáme okapat a uchováme v teple.
- 3V kastrolu rozehřejeme polovinu oleje, snížíme příkon tepla a smažíme česnek, až začne zlátnout. Potom přidáme rajčata s chilli papričkami, smažíme ještě několik minut. Do osmažené směsi vsypeme mušle, polovinu posekané petrželky, zbytek oleje, citronovou šťávu, špagety a část nálevu z mušlí. Osolíme, opepříme, promícháme a 5 minut necháme dobře prohřát.
- 4Servírujeme posypané zbytkem sekané petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.