Špagety s plody moře
30 min.
Ingredience
- 1kilogramMušle slávky
- 1stroužekČesnek
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 200gramůOlihně
- 200gramůŠpagety, Makarony
- 50mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mušle i krevety kuchyňsky připravíme, olihně nakrájíme na tenké kroužky. Ve velkém hrnci zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme mušle. Přikryté dusíme asi 5-8 minut, hrncem občas potřeseme, aby se mušle otevřely. Špagety uvaříme „al dente" podle návodu. Mezitím zahřejeme ve velké pánvi zbývající olej, osmahneme na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme plody moře a na mírném ohni necháme 4-5 minut opékat. Omáčku zakapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželí. Špagety scedíme a přidáme do pánve k plodům moře. Dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.