Špagety s telecím masem
55 min.
Ingredience
- 25gramůSůl
- 3500mililitrůVoda pitná
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 150gramůMrkev kořen
- 120mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 80gramůZakysaná smetana
- 1špetkaŠafrán
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůTelecí kýta
- 400gramůŠpagety
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
709 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mrkev na kolečka, česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky masa, cibuli a krátce orestujeme. Přidáme mrkev, česnek, přilijeme vývar, trochu vína, osolíme, opepříme a povaříme 15 minut. Nakonec přimícháme smetanu, přidáme špetku šafránu a pánev odstavíme.
- 3Na talířích uděláme věnec ze špaget a doprostřed nalijeme omáčku s masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.