Špagety s tuňákem a slávkami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, pažitku nakrájíme nadrobno. Konzervovaného tuňáka scedíme a necháme okapat. Slávky scedíme, nálev odložíme a slávky necháme okapat.
  • 2
    Na omáčku v rendlíku na oleji zpěníme česnek, přidáme rajčata a za stálého míchání dusíme. Po zhruba 5 minutách přimícháme tuňáka, slávky a nálev ze slávek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr omáčku ochutíme pepřem a solí a držíme ji na teple.
  • 3
    Do vroucí osolené vody s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.
  • 4
    Špagety podáváme na servírovací míse promíchané s omáčkou a posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.