Špagety s tuňákem a slávkami
45 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 200gramůSlávky nakládané
- 400gramůTuňák v oleji
- 3lžícePažitka
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 35mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstoviny
- 500gramůŠpagety
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
851 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek nakrájíme nadrobno, spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, pažitku nakrájíme nadrobno. Konzervovaného tuňáka scedíme a necháme okapat. Slávky scedíme, nálev odložíme a slávky necháme okapat.
- 2Na omáčku v rendlíku na oleji zpěníme česnek, přidáme rajčata a za stálého míchání dusíme. Po zhruba 5 minutách přimícháme tuňáka, slávky a nálev ze slávek a dusíme dalších 5 minut. Na závěr omáčku ochutíme pepřem a solí a držíme ji na teple.
- 3Do vroucí osolené vody s olejem vložíme špagety a vaříme na skus. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.
- 4Špagety podáváme na servírovací míse promíchané s omáčkou a posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.