Špagety s tuňákem a žampiony

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
16 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji osmahneme nahrubo nakrájená rajčata přibližně 15 minut. Pak vložíme na plátky nakrájené žampiony a opékáme dalších 10 minut. Přidáme nadrobno pokrájenou bazalku, tuňáka bez nálevu, 100 ml rybího vývaru, na jemno nakrájený česnek a majoránku, dle chuti osolíme a opepříme, na mírném ohni vaříme ještě 5 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je a smícháme se směsí. Na talíři pak posypeme nastrouhaným Parmezánem.
  • 2
    Rybí vývar:
  • 3
    Do hrnce s vodou vložíme omyté hlavy z bílých ryb. Přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, nahrubo nakrájené řapíky celeru, na kolečka krájenou mrkev, bobkový list, petrželku, černý pepř, citron na kolečka a suché bílé víno. Pozvolna vaříme přibližně 30 minut, přičemž se tvoří pěna, kterou průběžně odstraňujeme. Nakonec vývar přecedíme, můžeme jej hned použít nebo zmrazit pro pozdější použití.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.