Špagety se šafránem a slávkami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
12 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán přelijeme 175 ml horké vody a necháme louhovat. Slávky vaří na prudkém ohni přibližně 5 minut, dokud se neotevřou. Poté je vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily procedíme, odložíme, slávky vyloupeme. V hlubší pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a minutu za stálého míchání opékáme. Přilijeme víno, vodu, ve které se louhoval šafrán a směs pomalu přimícháváme do jíšky. Povaříme 3 minuty, vmícháme 4 lžíce odložené tekutiny ze slávek, nastrouhaný sýr, slávky, nadrobno nakrájenou pažitku, dle chuti osolíme, opepříme a vaříme ještě 4 minuty. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak porce ozdobíme snítkami pažitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.