Špagety se sardelovými řezy a kapary
45 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 100gramůOlivy černé
- 100gramůSardelové řezy
- 1kusFeferony
- 50gramůKapary sterilované
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej, osmahneme na něm feferonku a oloupaný, nasekaný česnek. Přidáme posekané olivy, na nudličky nakrájené sardelové řezy, kapary a krátce opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata i s nálevem, vše dusíme bez pokličky za občasného zamíchání asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a krátce osmahneme na rozehřátém másle.
- 3Špagety upravíme na nahřáté talíře. Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.