Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
14 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené.
  • 2
    Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme.
  • 4
    Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.