Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 2lžícePetržel - nať
- 425gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceOlej olivový
- 250mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1,5kilogramyMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
14 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené.
- 2Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme.
- 4Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
- 5Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.