Špagety se slávkami na víně

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
13 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. 12 mírně rozmačkaných stroužků česneku, na kolečka nakrájené citrony a slávky vložíme do většího hrnce a přilijeme víno. Vaříme na prudkém ohni 5 minut. Poté tekutinu přecedíme a odložíme, slávky vyloupeme a nakrájíme nahrubo.
  • 2
    Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Pak ve větší pánvi na oleji osmahneme 1 stroužek nadrobno nakrájeného česneku, petrželky a slávky asi minutu. Scedíme těstoviny a vložíme je do hrnce se slávkami a přidáme 4 lžíce tekutiny, kterou jsme přecedili. Vaříme minutu. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Z pečícího papíru vystřihneme čtverečky o straně 25 cm, na které rozdělíme směs a na každou porci dáme lžíci rajčat. Uděláme z toho balíčky, které pak pečeme 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.