Špagety se šproty a piniovými oříšky
33 min.
Ingredience
- Na dochucení
- 4lžíceStrouhanka
- 2lžíceSýr Gran Moravia
- Restované a dušené ingredience
- 1hrstHrozinky
- 1hrstOříšky piniové
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceFenykl nať
- 200gramůŠproty v oleji
- 200mililitrůVíno bílé
- Vařené špagety
- 400gramůŠpagety celozrnné
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
868 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V sítu si promyjeme hrozinky. Stroužky česneku posekáme nadrobno. Jemnou nať z fenyklu potrháme.
- 2V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a uchováme teplé.
- 3V pánvi si rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme piniové oříšky s hrozinkami, přilejeme bílé víno a krátce 1-2 minuty povaříme. Přidáme pokrájené šproty, fenyklovou nať, promícháme a vše pod pokličkou podusíme asi 4 minuty.
- 4Do uvařených špaget zamícháme směs s dušenými rybičkami. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.