Špagety se šproty a piniovými oříšky

33 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
28 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
868 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V sítu si promyjeme hrozinky. Stroužky česneku posekáme nadrobno. Jemnou nať z fenyklu potrháme.
  • 2
    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a uchováme teplé.
  • 3
    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme piniové oříšky s hrozinkami, přilejeme bílé víno a krátce 1-2 minuty povaříme. Přidáme pokrájené šproty, fenyklovou nať, promícháme a vše pod pokličkou podusíme asi 4 minuty.
  • 4
    Do uvařených špaget zamícháme směs s dušenými rybičkami. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.