Špagety se srdcovkami

83 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
6 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V přiklopeném hrnci s malým množstvím vody prudce 3-4 minuty vaříme srdcovky. Během doby vaření několikrát potřeseme hrncem a ty srdcovky, které zůstanou zavřené, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily si uschováme k dalšímu použití.
  • 2
    V hrnci na mírném ohni rozehřejeme olej a 10 minut na něm opékáme cibuli, přidáme tymián, česnek a půl minuty zahříváme. Přilijeme víno a vaříme, dokud se většina neodpaří a potom přidáme rajčata a tekutinu, kterou jsme si schovali po vaření srdcovek. Omáčku vaříme přiklopenou 15 minut, pokličku odstraníme a vaříme ještě 15 minut do zhoustnutí. Osolíme a opepříme podle chuti.
  • 3
    V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale zároveň měly tuhé jádro uprostřed. Propláchneme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
  • 4
    Do rajčatové omáčky přidáme srdcovky, prohřejeme 2-3 minuty, přidáme petrželku, zamícháme, nalijeme na špagety, pomocí dvou vidliček protřeseme, aby se špagety obalily omáčkou a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.