Špagety se sýrem Ricotta

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
48 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce se 700 ml osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.
  • 2
    Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Mandle spaříme zbylou horkou vodou, oloupeme a umeleme.
  • 3
    Uvařené těstoviny scedíme, necháme chvíli okapat a pak je vrátíme do hrnce, kde je promícháme s máslem a větší částí nakrájené petrželky.
  • 4
    V nízkém hrnci smícháme na mírném ohni sýr, mandle, zakysanou smetanu a skořici. Pak do směsi přidáme olej, přilijeme drůbeží vývar, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme krátce provařit.
  • 5
    Špagety přendáme do velké mísy, přelijeme je omáčkou, pomocí vidliček vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.