Špagety se sýrem Ricotta
40 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 120gramůMandle
- 1špetkaSkořice mletá
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžíceOlej olivový
- 1,25decilitryVývar drůbeží
- 120gramůSýr Ricotta
- 4lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
48 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce se 700 ml osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny.
- 2Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Mandle spaříme zbylou horkou vodou, oloupeme a umeleme.
- 3Uvařené těstoviny scedíme, necháme chvíli okapat a pak je vrátíme do hrnce, kde je promícháme s máslem a větší částí nakrájené petrželky.
- 4V nízkém hrnci smícháme na mírném ohni sýr, mandle, zakysanou smetanu a skořici. Pak do směsi přidáme olej, přilijeme drůbeží vývar, opepříme, osolíme, důkladně promícháme a necháme krátce provařit.
- 5Špagety přendáme do velké mísy, přelijeme je omáčkou, pomocí vidliček vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.