Špagety se zelenou špaldou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nasekaná zrnka zelené špaldy nasucho orestujeme v hrnci, aby začala pouštět barvu. Potom je zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme stát 1 hodinu.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájený řapíkatý celer. Vše restujeme asi 2 minuty. Přidáme připravenou špaldu, zlehka opečeme, vmícháme rajčatový protlak s cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Vše zalijeme vínem, přivedeme znovu k varu, přidáme rajčata a oregano. Zvolna povaříme asi 30 minut. Nakonec vmícháme nasekanou bazalku, osolíme, opepříme a ihned podáváme s vařenými špagetami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.