Spaghetti aglio olio
40 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety
- 5stroužkůČesnek
- 1kusPetržel - nať
- 1kusChilli paprička sušená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5kusFeferony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
- 2Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Feferonky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jader. Očištěné feferonky nakrájíme na nudličky. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájíme, 1 polévkovou lžíci takto upravené petrželky si odložíme stranou.
- 3Na pánvi si rozehřejeme olej. Na oleji 2 minuty smažíme na nudličky nakrájené feferonky. K feferonkám přidáme česnek a společně smažíme ještě asi 1 minutu tak, aby nám česnek nezhnědl (pokud zhnědne, zhořkne a to nechceme). Na směs rozdrolíme 1 chilli papričku.
- 4Špagety necháme okapat a společně s petrželkou je přidáme ke směsi. Vše ochutíme solí a pepřem, naporcujeme na talíře a ozdobené zbylou petrželkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.