Spaghetti s pancettou
40 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 120gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůChléb konzumní
- 180gramůPancetta
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůŠpagety, Makarony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
26 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Najemno nakrájený česnek a pancettu nakrájenou na tenké proužky orestujeme dokřupava na pánvi s nepřilnavým dnem.Sundáme z ohně a udržujeme v teple.
- 2Den starý chleba nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova na dvou lžících oleje.
- 3Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a přidáme na pánev ke chlebu.Dále přidáme orestovanou pancettu s česnekem,najemno nasekanou petrželku,zbývající olej a nastrouhaný sýr pecorino.Podle chuti osolíme a opepříme,promícháme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.