Spaghetti s pomerančem
30 min.

Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceStrouhanka
- 8kusůAnčovička - filety
- 6lžicOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Ve velké pánvi na rozpáleném oleji necháme rozpustit najemno nakrájený česnek a filety ančoviček.Pozor ať se nespálí.Přidáme strouhanku a asi tři minuty restujeme.Přilijeme suché bílé víno a vaříme dokud se neodpaří.
- 2Přidáme pomeranče oloupané,nakrájené na dílky a vyteklou šťávu-nejvhodnější jsou pomeranče krvavé.Zprudka vaříme dvě minuty.Osolíme podle chuti.
- 3Scezené těstoviny dáme na vyhřátou mísu.Opatrně přelijeme omáčkou,lehce promícháme.Posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.