Spaghettini se sardinkami

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce necháme nabobtnat hrozinky. Vykucháme sardinky, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je a rozdělíme na 2-3 díly. Očistíme fenykl, omyjeme ho a chvíli povaříme v osolené vodě, nahrubo nasekáme a tekutinu, ve které jsme ho vařili, uschováme.
  • 2
    Omyjeme ančovičky, abychom je zbavili soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. Česnek a cibuli jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a česnek a cibuli na něm osmažíme.
  • 3
    Přidáme pokrájené ančovičky a za stálého míchání je necháme rozpustit. Přidáme fenykl, nabobtnalé a nasekané hrozinky a piniová semínka a 1 minutu vše dusíme. Přidáme šafrán rozmíchaný ve sklenici vody a po špetce soli a pepře.
  • 4
    V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, osmažíme na něm kousky čerstvých sardinek, přidáme fenykl a všechno asi 2 minuty podusíme. V hrnci, ve kterém jsme vařili fenykl, uvaříme těstoviny. Smícháme je s omáčkou a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.