Spaghettini se sardinkami
40 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 350gramůTěstoviny Spaghettini
- 2kusyAnčovičky konzervované
- 50gramůMuškátový oříšek
- 20gramůHrozinky
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůFenykl čerstvý
- 5gramůŠafrán
- 400gramůSardinka obecná
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
720 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce necháme nabobtnat hrozinky. Vykucháme sardinky, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je a rozdělíme na 2-3 díly. Očistíme fenykl, omyjeme ho a chvíli povaříme v osolené vodě, nahrubo nasekáme a tekutinu, ve které jsme ho vařili, uschováme.
- 2Omyjeme ančovičky, abychom je zbavili soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. Česnek a cibuli jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a česnek a cibuli na něm osmažíme.
- 3Přidáme pokrájené ančovičky a za stálého míchání je necháme rozpustit. Přidáme fenykl, nabobtnalé a nasekané hrozinky a piniová semínka a 1 minutu vše dusíme. Přidáme šafrán rozmíchaný ve sklenici vody a po špetce soli a pepře.
- 4V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, osmažíme na něm kousky čerstvých sardinek, přidáme fenykl a všechno asi 2 minuty podusíme. V hrnci, ve kterém jsme vařili fenykl, uvaříme těstoviny. Smícháme je s omáčkou a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.