Spaghettini ve stylu Sorrento
40 min.
Ingredience
- 2lžíceKapary sterilované
- 10kusůOlivy nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyChilli paprička
- 500gramůTěstoviny Spaghettini
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 6stroužkůČesnek
- 8kusůAnčovička - filety
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 125dekagramůVíno bílé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
47 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Vypeckované a nakrájené olivy,jemně nasekaný česnek,filety ančoviček,čerstvé čili papričky a naložené kapary omyté od soli orestujeme ve velké pánvi na rozpálenéme oleji.Restujeme asi 4 minuty.
- 2Pak přilijeme suché bílé víno a vaříme dokud se neodpaří.Přidáme nakládaná rajčata,dvě sběračky horké vody,podle chuti sůl a mletý černý pepř.Přiklopíme a vaříme za častého míchání na mírném ohni hodinu.Pokud nám omáčka moc zhoustne přidáme trochu horké vody.
- 3Nakonec přidáme uvařené a scezené těstoviny.Dobře promícháme.Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.