Špaldoto
70 min.

Ingredience
- 300gramůKroupy špaldové
- 1litrVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 2lžíceOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 5litrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přes noc necháme ve vodě namočené špaldové kroupy. Poté slijeme, propláchneme a zhruba 40 minut vaříme v zeleninovém vývaru.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, žampiony na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Očištěné jarní cibulky nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 3Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a žampiony. Asi 5 – 6 minut smažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme asi 80 ml zeleninového vývaru, přidáme mrkev, sójovou omáčku a dusíme doměkka. Odstavíme a vmícháme petrželovou nať a jarní cibulky.
- 4Uvařenou špaldu scedíme, vmícháme dušenou zeleninu, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.