Špaldoto

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1090 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
36 g
Sacharidy
157 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přes noc necháme ve vodě namočené špaldové kroupy. Poté slijeme, propláchneme a zhruba 40 minut vaříme v zeleninovém vývaru.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na plátky, žampiony na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenké plátky. Očištěné jarní cibulky nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 3
    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a žampiony. Asi 5 – 6 minut smažíme, zaprášíme paprikou, zalijeme asi 80 ml zeleninového vývaru, přidáme mrkev, sójovou omáčku a dusíme doměkka. Odstavíme a vmícháme petrželovou nať a jarní cibulky.
  • 4
    Uvařenou špaldu scedíme, vmícháme dušenou zeleninu, podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.