Špaldové špagety s mandlovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusMáta
- 60gramůMandle
- 350gramůTěstoviny konzumní
- 1stroužekČesnek
- 0,25litrVývar zeleninový
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
596 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka.
- 2Česnek oloupeme a rozmačkáme. V hlubší pánvi bez tuku krátce opražíme mleté mandle, jakmile začnou vonět, přidáme máslo, česnek a zmírníme teplotu.
- 3Zalijeme je smetanou, vývarem a povaříme 3 minuty. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme.
- 4Mátu opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do omáčky a promícháme.
- 5Slité a okapané těstoviny dáme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.