Špaldové špagety s mandlovou omáčkou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
44 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
596 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka.
  • 2
    Česnek oloupeme a rozmačkáme. V hlubší pánvi bez tuku krátce opražíme mleté mandle, jakmile začnou vonět, přidáme máslo, česnek a zmírníme teplotu.
  • 3
    Zalijeme je smetanou, vývarem a povaříme 3 minuty. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Mátu opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do omáčky a promícháme.
  • 5
    Slité a okapané těstoviny dáme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.