Španělská cibulačka

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
728 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vlijeme vodu, vhodíme Masox, promícháme a za občasného zamíchaní povaříme do rozpuštění. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, která v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Posypeme moukou, zalijeme vývarem z Masoxu, dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.
  • 2
    Chléb rozkrájíme na tenké krajíce, které opečeme v pánvi jako křupavé topinky.
  • 3
    Polévku podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Na dno každého talíře položíme topinku, zasypeme jemně nastrouhaným sýrem, přelijeme horkou polévku a ihned podáváme. Porce ještě posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.