Španělská cibulačka
20 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 4kostkyMasox
- 2kusyCibule
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2špetkySůl
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na přípravu topinek
- 6krajícůChléb konzumní
- 70gramůSýr Gouda 45%
- 20gramůPetržel - nať
- 60mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
728 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vlijeme vodu, vhodíme Masox, promícháme a za občasného zamíchaní povaříme do rozpuštění. Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, která v hrnci na rozpáleném oleji zpěníme. Posypeme moukou, zalijeme vývarem z Masoxu, dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a odstavíme ze sporáku.
- 2Chléb rozkrájíme na tenké krajíce, které opečeme v pánvi jako křupavé topinky.
- 3Polévku podáváme v jednotlivých hlubokých talířích. Na dno každého talíře položíme topinku, zasypeme jemně nastrouhaným sýrem, přelijeme horkou polévku a ihned podáváme. Porce ještě posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.