Španělská rybí pánev
40 min.
Ingredience
- 400gramůMušle slávky
- 100gramůCibule
- 350gramůSépie
- 400gramůKrevety tygří - loupané
- 50mililitrůOlej stolní
- 30gramůPetržel - nať
- 150gramůRajčata
- 250mililitrůVíno bílé
- 20mililitrůMartell cognac
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůTreska mražená
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opékáme, přidáme sépii nakrájenou na plátky krevety, slávky a na malé kousky nakrájenou tresku. Za častého míchaní opekáme asi 8 minut, až se slávky otevřou. Mezitím spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme rajčata a odstraníme semínka a odkrojíme části zbylé po stopce. Do pánve přidáme nadrobno nasekanou petržel, česnek, rajčata, ochutíme solí a bílým pepřem, přilijeme bílé víno a koňak a 15 minut necháme provařit, až pokrm zhoustne. Vypneme zdroj tepla a pokrm zakapeme citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.