Španělská tortilla se zeleninou

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
80 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velkou pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme 65 ml olivového oleje a necháme jej zahřát. Vložíme na pánev na plátky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a za častého míchání opékáme 15 - 20 minut, dokud brambory nezměknou.
  • 2
    V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Do našlehaných vajec vložíme připravené brambory, tuk slijeme a z pánve odstraníme případné připečené zbytky.
  • 3
    Pánev znovu zahřejeme, dáme do ní 2 lžíce oleje a směs s vejci a za občasného potřesení pánví opékáme tortillu asi 5 minut. Jakmile má tortilla pevnou spodní vrstvu, přiklopíme ji žáruvzdorným talířem o velikosti pánve a otočením pánve tortillu na talíř opatrně vyklopíme.
  • 4
    Na pánev rozetřeme zbylý olej a vrátíme do ní tortillu opečenou vrstvou navrch. Opět zhruba 3 - 5 minut opékáme. Nakonec tortillu vyklopíme na velký talíř a než ji budeme krájet, necháme ji alespoň 5 minut odstát.
  • 5
    Podáváme teplé s listy salátu lollo biondo a kadeřavého salátu a s nakrájenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.