Španělská tortilla se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát kadeřavý
- 4kusyRajčata
- 1kusSalát Lollo Biondo
- 6kusůVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 125mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
80 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Velkou pánev s nepřilnavým povrchem zahřejeme na vysokou teplotu, přilijeme 65 ml olivového oleje a necháme jej zahřát. Vložíme na pánev na plátky nakrájené brambory, na kolečka pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a za častého míchání opékáme 15 - 20 minut, dokud brambory nezměknou.
- 2V míse rozšleháme vejce, sůl a pepř. Do našlehaných vajec vložíme připravené brambory, tuk slijeme a z pánve odstraníme případné připečené zbytky.
- 3Pánev znovu zahřejeme, dáme do ní 2 lžíce oleje a směs s vejci a za občasného potřesení pánví opékáme tortillu asi 5 minut. Jakmile má tortilla pevnou spodní vrstvu, přiklopíme ji žáruvzdorným talířem o velikosti pánve a otočením pánve tortillu na talíř opatrně vyklopíme.
- 4Na pánev rozetřeme zbylý olej a vrátíme do ní tortillu opečenou vrstvou navrch. Opět zhruba 3 - 5 minut opékáme. Nakonec tortillu vyklopíme na velký talíř a než ji budeme krájet, necháme ji alespoň 5 minut odstát.
- 5Podáváme teplé s listy salátu lollo biondo a kadeřavého salátu a s nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.