Španělské fazole s treskou
60 min.
Ingredience
- 250gramůTreska aljašská
- 100gramůFazole bílé
- 60gramůBrambory
- 40gramůPažitka
- 60gramůPórek
- 5gramůPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
247 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Fazole dáme do mísy s patřičným množstvím studené vody, necháme je 12 hodin bobtnat. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme pažitku, osušíme ji a pokrájíme.
- 2V pánvi osmažíme na 2 lžících oleje kolečka pórku, přidáme bramboru a rovněž ji trochu osmažíme. Přidáme fazole, zalijeme patřičným množstvím lehce osolené vody, uvedeme do varu. Na středním plameni vaříme asi 70 minut, dokud nebudou měkké. Stáhneme pánev z ohně, její obsah propasírujeme a směs dáme do stejné pánve. Omyjeme rybí plátky a pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, povaříme 4-5 minut v páře.
- 3Před podáváním propasírované fazole a zeleninu prohřejeme, je-li třeba, přilijeme trochu vody, aby měly krémovou konzistenci. Přidáme zbývající olej a špetku čerstvě mletého pepře. Vše promícháme, rozdělíme do talířů, přidáme pokrájené rybí maso, posypeme hotovou polévku pažitkou a ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.