Španělské gazpačo pro alergiky na laktózu, lepek, vejce a ořechy
15 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 2stroužkyČesnek
- 150mililitrůOlej olivový
- 55gramůChléb bezlepkový
- 3lžíceOcet vinný
- 1špetkaCukr krystal
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVoda pitná
- 50gramůPetržel - nať
- 0,5kusCibule
- 0,5kusPaprika zelená
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci svaříme 250 ml vody. Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a rozkrájíme je na čtvrtiny. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a bílého žebroví a rozkrojíme na čtvrtiny. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme. Okurku omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme semínek. Oloupeme česnek a rozpůlíme. Z chilli papričky odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Chléb namočíme ve vodě.
- 2Všechny suroviny, tedy nakrájená rajčata, papriku, okurku, cibuli, česnek, chléb (vymačkáme z něj vodu) a olivový olej vložíme do mixéru. Přidáme ocet, cukr a chilli papričku. Mixujeme dohladka, ochutíme solí a pepřem. Rozmixovanou polévku vložíme do chladničky a necháme 2 hodiny vychladit. Pokud je potřeba, naředíme před podáváním studenou vodou.
- 3Servírujeme v šálcích, posypanou nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.