Španělské gratinované brambory

85 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme smetanu, utřený česnek, sůl, nasekanou italskou petrželku a sardele.
  • 2
    Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, smícháme se smetanovou směsí a přendáme do tukem vymazané pečící nádoby o průměru 20 cm.
  • 3
    Brambory jemně stlačujeme ke dnu nádoby. Povrch posypeme strouhaným sýrem Manchego (můžeme nahradit Eidamem).
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180°C, brarmbory zakryjeme alobalem a pečeme 50 minut, poté alobal sejmeme a pečeme ještě 15 minut, do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.