Španělské gratinované brambory
85 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceSardelové řezy
- 600gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme smetanu, utřený česnek, sůl, nasekanou italskou petrželku a sardele.
- 2Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, smícháme se smetanovou směsí a přendáme do tukem vymazané pečící nádoby o průměru 20 cm.
- 3Brambory jemně stlačujeme ke dnu nádoby. Povrch posypeme strouhaným sýrem Manchego (můžeme nahradit Eidamem).
- 4Troubu předehřejeme na 180°C, brarmbory zakryjeme alobalem a pečeme 50 minut, poté alobal sejmeme a pečeme ještě 15 minut, do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.