Španělské kuře s klobásou chorizo
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBobkový list
- 50gramůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika žlutá
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 50mililitrůMartini bianco
- 75gramůKlobása Dunajská
- 600gramůKuřecí stehna
- 1špetkaPomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
31 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do teflonové pánve dáme kuřecí stehna a bez oleje smažíme 8 minut dozlatova. Obracíme, poté vyndáme a dáme stranou.
- 2Ve stejné pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- 3Přidáme kuřecí maso, mletou papriku, vermut, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru.
- 4Přivedeme směs k varu, zmírníme teplotu a dusíme 40 minut pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme.
- 5Přidáme klobásu a olivy a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.