Španělské kuře s krevetami a klobásou chorizo

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a čtvrtky kuřete na něm při silnějším ohni osmahneme ze všech stran dozlatova.Papriku rozpůlíme, zbavíme semena nakrájíme na nudličky Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriku a cibuli pak přidáme na pánev ke kuřeti a zvolna je opékáme doměkka.
  • 2
    K masu s paprikou a cibuli i přidáme česnek, rajčata, víno, oregana (dobromysl), sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Kuřecí maso musí být křehké a šťáva vytékající z místa, do něhož zapíchneme grilovací jehlu, musí být čirá.
  • 3
    Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka a spolu s krevetami přidáme na pánev. Zamícháme a zvolna dusíme dalších 5 minut. Pokrm podle chuti přisolíme a připepříme a podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.