Španělské kuře s krevetami a klobásou chorizo
55 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1kilogramKuřecí čtvrtky
- 1kusPaprika červená
- 200mililitrůVíno bílé
- 40gramůOregano sušené
- 120gramůKlobása Chorizo
- 120gramůKrevety tygří - loupané
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a čtvrtky kuřete na něm při silnějším ohni osmahneme ze všech stran dozlatova.Papriku rozpůlíme, zbavíme semena nakrájíme na nudličky Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriku a cibuli pak přidáme na pánev ke kuřeti a zvolna je opékáme doměkka.
- 2K masu s paprikou a cibuli i přidáme česnek, rajčata, víno, oregana (dobromysl), sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Kuřecí maso musí být křehké a šťáva vytékající z místa, do něhož zapíchneme grilovací jehlu, musí být čirá.
- 3Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka a spolu s krevetami přidáme na pánev. Zamícháme a zvolna dusíme dalších 5 minut. Pokrm podle chuti přisolíme a připepříme a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.