Španělské kuře s rýží
100 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůKuřecí prsa
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 200gramůRýže Arborio
- 2decilitryVíno bílé
- 3gramyŠafrán
- 1kusChilli paprička
- 4decilitryVývar zeleninový
- 300gramůRajčata
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v hrnci na rozpáleném másle dozlatova. Vyjmeme a odložíme na později.
- 2V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a smažíme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
- 3Přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme, dokud rýže není obalená máslem a lesklá. Zalijeme vínem a vaříme 8 minut, až se tekutina vstřebá.
- 4Vývar smícháme se šafránem, chilli papričkou a prolisovaným česnekem, přilijeme k rýži a zakryté vaříme 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, kuřecí maso a vaříme ještě 20 minut, dokud není maso měkké.
- 5Posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.