Španělské kuře s rýží

100 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a orestujeme v hrnci na rozpáleném másle dozlatova. Vyjmeme a odložíme na později.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme zbylé máslo a smažíme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí.
  • 3
    Přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme, dokud rýže není obalená máslem a lesklá. Zalijeme vínem a vaříme 8 minut, až se tekutina vstřebá.
  • 4
    Vývar smícháme se šafránem, chilli papričkou a prolisovaným česnekem, přilijeme k rýži a zakryté vaříme 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme pokrájená rajčata, kuřecí maso a vaříme ještě 20 minut, dokud není maso měkké.
  • 5
    Posypeme nasekaným koriandrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.