Španělské rizoto s mořskými plody (paella)
50 min.
Ingredience
- 500gramůRýže loupaná
- 1litrVývar drůbeží
- 250gramůSépie
- 12kusůGarnát obecný
- 180gramůHrášek mražený
- 60gramůPetržel - nať
- 2lžíceVoda pitná
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 350gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůMušle srdcovky
- 0,5lžičkaŠafrán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
7 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šafránové pestíky v misce pokapeme 2 lžícemi vroucí vody a necháme 5 minut stát.
- 2Na středním plameni rozpálíme olivový olej, do zlatohněda v něm 2 - 3 minuty restujeme kousky nakrájených kuřecích řízků. Přidáme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a drobné kousky malé červené i zelené papriky (bez jader) a ještě 2 - 3 minuty restujeme.
- 3Přidáme propláchnutou rýži, namočené šafránové pestíky i s vodou a 750 ml drůbežího vývaru. Přivedeme k varu, zakryjeme, na mírném ohni vaříme 15 minut. Několikrát zamícháme.
- 4Poté vložíme očištěné syrové garnáty, sépiové kroužky, očištěné a vousů zbavené mušle (čerstvá mušle musí být uzavřená), rozmražený hrášek, drobně krájenou petrželovou nať, zbývající drůbeží vývar. Vaříme asi 8 - 10 minut, až rýže a mořské plody změknou, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.