Španělské rizoto s mořskými plody (paella)

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
7 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafránové pestíky v misce pokapeme 2 lžícemi vroucí vody a necháme 5 minut stát.
  • 2
    Na středním plameni rozpálíme olivový olej, do zlatohněda v něm 2 - 3 minuty restujeme kousky nakrájených kuřecích řízků. Přidáme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a drobné kousky malé červené i zelené papriky (bez jader) a ještě 2 - 3 minuty restujeme.
  • 3
    Přidáme propláchnutou rýži, namočené šafránové pestíky i s vodou a 750 ml drůbežího vývaru. Přivedeme k varu, zakryjeme, na mírném ohni vaříme 15 minut. Několikrát zamícháme.
  • 4
    Poté vložíme očištěné syrové garnáty, sépiové kroužky, očištěné a vousů zbavené mušle (čerstvá mušle musí být uzavřená), rozmražený hrášek, drobně krájenou petrželovou nať, zbývající drůbeží vývar. Vaříme asi 8 - 10 minut, až rýže a mořské plody změknou, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.