Španělské tapas s mrkví
45 min.
Ingredience
- 300gramůMrkev kořen
- 100gramůCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 4,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitryMléko plnotučné
- 2špetkyŠafrán
- 150gramůStrouhanka
- 5decilitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1373 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
136 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté mrkve nastrouháme na hrubo, oloupanou cibuli a očištěné malé žampiony pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme cibuli, zpěníme ji. Poté vsypeme nastrouhanou mrkev i žampióny. Za stálého míchání smažíme přibližně 6 - 10 minut, jakmile bude mrkev měkká, ochu - 3 minuty. Pomalu, za stálého míchání, přilijeme mléko a přidáme 2 špetky šafránu. Stále mícháme, ze směsi vznikne bešamel. Jakmile začne houstnout, tuhnout a odlepovat se ode dna, podle chuti směs dosolíme, opepříme a odstavíme z plotny. Vychladlou směs zakryjeme, uložíme do lednice.
- 2Z vychladlé směsi pomocí lžíce vytvarujeme malé krokety ve tvaru šišek nebo koulí, které obalíme ve strouhance. V hluboké pánvi rozpálíme větší množství slunečnicového oleje. Tapas - krokety smažíme do zlatova, při smažení musí být v oleji zcela ponořené. Usmažené vyjmeme, necháme okapat na papírové utěrce a poté je horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.