Španělský nákyp s klobásou Chorizo

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
55 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pánvi rozpálíme olivový olej a opékáme na něm cibuli, papriku a cuketu. Okořeníme šafránem, solí a pepřem. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
  • 4
    Do pánve dáme nakrájenou klobásu Chorizo a minutu ji opékáme. Přidáme kostky brambor a opékáme další 3 minuty. Klobásu s bramborami smícháme se zeleninou. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a s rajčaty přidáme do mísy ke směsi. Vše promícháme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.