Španělský nákyp s klobásou Chorizo
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika zelená
- 400gramůCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaŠafrán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 400gramůKlobása Chorizo
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
55 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a ve slupce vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody. Slijeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Cukety omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
- 3Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vytřeme olejem. V pánvi rozpálíme olivový olej a opékáme na něm cibuli, papriku a cuketu. Okořeníme šafránem, solí a pepřem. Přendáme do mísy a necháme vychladnout.
- 4Do pánve dáme nakrájenou klobásu Chorizo a minutu ji opékáme. Přidáme kostky brambor a opékáme další 3 minuty. Klobásu s bramborami smícháme se zeleninou. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a s rajčaty přidáme do mísy ke směsi. Vše promícháme a vložíme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným ementálem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.