Španělský špenátový salát s rajčaty
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
93 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli najemno nasekáme, omytý česnek rozdrtíme a omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka.
- 2Z cibule, česneku, oleje, octa, cukru, hořčice a koření připravíme zálivku a přelijeme ji přes rajčata.
- 3Těsně před podáváním vmícháme do salátu omytý a osušený čerstvý špenát. Povrch salátu posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.